De Leeuw Circus op Scholen

De Leeuw Circusevents geeft al 15 jaar lang circuslessen op scholen. De laatste vier jaar willen we de nadruk leggen op meer bewegen in het onderwijs, om zo beter te kunnen leren. We hebben voor scholen dan ook een hele andere naam gekozen.

Circus Movimento

Stimuleer beweging op een aantrekkelijke manier

jongleerdoekkleinDe circusdocenten van Circus Movimento werken al 15 jaar effectief met het onderwijs.
Gespecialiseerd in het geven van circuslessen met een speciale missie. Namelijk het stimuleren van beweging om zo de ontwikkeling van leerlingen te bevorderen.

De voordelen
Circus is goed voor het zelfvertrouwen, voor het verbeteren van de motoriek, voor het stimuleren van samenwerking van beide hersenhelften, waardoor bepaalde leerblokkades worden opgeheven. En dan hebben we het bijvoorbeeld over leerblokkades die ontstaan zijn door leerstress.

Een voorbeeld van dat ontstaan?
Kleuters worden vaak veel te vroeg aan het leren gezet. Voor ze er aan toe zijn moeten ze het halve alfabet kunnen herkennen en worden ze al gelabeld op hun kunnen door middel van Cito toetsen… alsof dat alles zegt. Dat kan al leiden tot stress en blokkades en druk van de ouders of school. Onlangs is ook bekend geworden dat scholen die veel met computers werken juist leerachterstanden zien. Dat betekent dat zo’n school heel snel moet gaan werken aan slim bewegen. Dit kan met Circus Movimento, leuk, leerzaam, de waarde van ervaring.

Braingym en Ritmegym
Gera de Leeuw van Movimento maakt zich al jaren sterk voor beweging in het onderwijs, o.a. door middel van Braingym en circus, een methode waarbij leerlingen in de klas meer bewegen, waardoor de schoolresultaten verbeteren. Al 30 jaar een fantastische methode die de laatste jaren steeds meer bijval krijgt. Gera de Leeuw combineert Braingym en Ritmegym met circuskunsten.

Hier een recent artikel van de NOS over bewegen en leerlingen. 

Een artikel over een proefschrift in het AD van 2 november 2015

 

Circusthema’s in de klas goed aanpakken

Extra: kijk eens naar de Circuslesbrieven, prima te gebruiken als uw school een circusthema heel breed wil aanpakken. Klik op onderstaande links om de circuslesbrieven te downloaden.

circuslesbrief   circuslesbriefcircussen

circuslesbrief circuskinderen

hetlevenvancircuskinderen

 

 

jongleerdoekklein    En hier de folder van Movimento. 

 

 

 

Lezingen op school over circus
20140729_172136De redacteur van www.circusweb.nl heeft 13 jaar ervaring in het weergeven en speuren naar circusnieuws. Inmiddels kun je wel zeggen dat dit een prachtige basis is om op elke school lezingen te kunnen verzorgen over dit onderwerp. Zij weet alles van circussen, circusdieren, circusartiesten, enz.
Nodig haar eens uit als gastspreker op uw school. 

Kijk ook naar onze pagina Prijzen en Arrangementen

Geplaatst in Scholen, Uncategorized en getagd met , .