Buitenballen

De ene keer zit het weer tegen en de andere keer niet. Het ene moment komt het weer beter uit dan op het andere moment. Vandaag ben ik nat én doorweekt geworden, puur en alleen door de regen. Ook al valt het meeste water naast me op de grond. 

Hoe anders is het jongleren als het doel ervan onduidelijk is maar om nu gewoon in de regen te staan om een nat pak op te lopen zonder met ballen te smijten, dat gaat me wat te ver. Het staat ook wat raar en u weet hoe snel het volk begint te morren! Het jongleren kan ik mooi gebruiken om voor mezelf te rechtvaardigen om eens lekker nat te worden.

Vanochtend zijn mijn ballen vochtiger dan gisteren en mijn koffie wordt aangelengd met ontkalkt hemelwater. De meeste neerslag mag dan wel naast mijn kopje vallen maar dan nog zit er meer koffie in dan nadat ik er een eerste slokje uit heb genomen.

Voor mietjes

Zoals een auto regenbanden heeft heb ik regenballen. Regenjongleerballen. Die ballen kunnen tegen vocht. Het zijn echte buitenballen, ballen die tegen een stootje kunnen. Dan zijn die binnenballen helemaal anders. Binnenballen mogen niet nat worden. Binnenballen mogen niet vies worden. Binnenballen zijn voor mietjes terwijl de buitenballen voor de ruige avonturiers zijn. Voor de durvers, de buitenmensen, die niet bang zijn en niet te beroerd om hun handen vuil te maken. De buitenballen zijn de 4×4’s onder de jongleerballen. Buitenballen zijn voor de stoere jongleurs die het lak hebben aan huisregeltjes en die direct uit bed, zonder een onderbroek, in de gietende regen hun kunstjes laten zien.  Ze drinken het liefst hun koffie zwart en die mag nog koud geworden zijn door de regendruppels. Ook al vallen de meeste druppels naast het kopje.

Verstand van ballen en jongleren

Heeft u er ook de ballen verstand van? Of moet dat nog komen. Wilt u eens met uw team of familie leren jongleren? We beginnen dan met ballen, maar in een uur sessie komt daar ook het borden draaien bij, de diabolo en de flowerstick. Wilt u meer weten over die mogelijkheid, kijk dan eens op onze pagina Zakendoen met ballen.  

Geplaatst in Louis Jongleerblog.