De hoge linker bal is dan de lage rechter en andersom

Na een werkdag kost het me vaak moeite om met een jongleertrucje te beginnen dat ik nog niet helemaal onder de knie heb. Nu begrijp ik ook dat er mensen zijn die met jongleren beginnen en afhaken. Als het nieuwe trucje het eerste trucje is dan kan je niet terugvallen op een ‘oud’ kunstje dat als van eigens gaat. Toch zou ik alle beginnende jongleurs op het hart willen drukken om vooral even door de zure appel heen te bijten.

Ik begrijp het, beste beginnende jongleurs, het is vaak niet zo tof maar als je toch zou doorzetten dan is dat zo de moeite waard! Het is ontspannend inspannend en je gaat er zoveel energie uithalen. En elke keer weer zijn er bijzondere momenten tijdens die zwoegsessies. Zo kom ik tijdens de hoge halve shower te weten dat ik met mijn gat schud! Het moet geen gezicht zijn maar het is best een aangenaam gevoel. Ik voel zelfs de spieren in mijn billen aanspannen. Het zijn dus niet enkel de schouders, armen en borstspieren die je aan het werk zet tijdens het jongleren. Doe het dan niet voor mij maar doe het desnoods alleen om een aangespannen gat te krijgen.

Linker en rechterbal

Als u eenmaal wat vertrouwd bent met een jongleerkunstje dan is het mogelijk dat u dwars ‘door’ het jongleerpatroon heen kan kijken. Ik kijk bijvoorbeeld wel eens naar een zwerm overvliegende kauwen dwars door een hoge cascade. Of door een lage cascade naar een flirtende en fladderende dagpauwoog die op een bloem van mijn ridderspoor wil landen om bij te tanken. Bij een bepaalde lichtinval kan ik door het jongleerpatroon mezelf in het raam van de garagedeur zien jongleren terwijl ik door het jongleerpatroon heen kijk richting het raam! Dwars door het jongleerpatroon heen maar dan langs de andere kant, waar de linkerhand de rechterhand is en andersom. Waar de linker bal de rechter bal is, en andersom. Het ziet er niet echt soepel en gesmeerd uit, dat besef ik zelf ook wel. Het lijkt in ieder geval niet het jongleren van zo’n jongleur die op internet zijn kunstjes laat zien. Vooral mijn gezicht is helemaal nog niet ontspannen maar dat komt misschien juist omdat ik naar mezelf kijk. Het is ook niet niks om jezelf te zien jongleren terwijl er langs twee kanten synchroon wordt gejongleerd en dwars door het patroon gekeken. Ik zou mezelf wel eens aan de achterkant willen zien terwijl ik aan het jongleren ben. Een hoge halve shower bijvoorbeeld waarbij ik ferm met mijn gat schud en de bilpartij flink aantrek. Als ik mezelf al jonglerend omdraai terwijl ik naar mijn spiegelbeeld kijk dan gebeurt daar precies hetzelfde! Ik zou dan het schuddende gat en de aangespannen billen kunnen zien in het raam mocht ik zelf ook al niet inmiddels zijn omgedraaid!

Er komt wat bij kijken

Ik zou ook een spiegel op de grond kunnen leggen en dan daar naakt boven op een hoge halve shower jongleren! Dan moet ik niet door het patroon kijken maar een beetje naar de grond. Zou ik dan een schuddend gat zien met aan weerszijden opgespannen kaken? Kan ik de kaken van mijn gezicht ontspannen terwijl de rest dat niet doet? Het zal niet eenvoudig zijn om bij het zien van al dat bewegend, schuddend, inspannend vlees toch goed te blijven jongleren. Ik moet er maar wat voor over hebben om aan te tonen wat er allemaal bij een beetje jongleren komt kijken! Mijn ballen, zowel de hoge als de lage, die bij het jongleren boven de spiegel, heen en weer gaan, en van links naar rechts hun positie verwisselen, zijn ondergeschikt in deze wetenschappelijke proef!

 

Wilt u uzelf ook eens een keer een spiegeltje voorhouden?
Hoe gaan u en uw metgezellen om met faalangst, de angst voor het laten vallen? Boek ook eens zo’n leuke jongleercursus.

 

Geplaatst in Louis Jongleerblog.