Het geheim van de jongleerdoekjes

In het oude Egypte wordt er al gejongleerd en dat inspireert dan kunstenaars om muurschilderingen te maken met jonglerende personen. In die tijd zijn het enkel vrouwen die met balletjes gooien, net zoals in de tijd dat ik op de lagere school zit. Mannelijke Egyptenaren, mijn vriendjes en ik jongleren niet, dat laten we over aan de vrouwelijke mensjes.

Ergens lees ik dat er in de artistieke en creatieve wereld meer homoseksuele mensen te vinden zijn dan in de minder creatieve en artistieke wereld. Een van mijn eerste artistieke idolen, Jan Cremer is zeker voor de vrouwen wat ik van een ander creatief idool van me niet kan zeggen! Nog niet zo lang geleden ben ik er achter gekomen dat een van mijn grote kunstidolen van vroeger homoseksueel is. De mens die twaalf jaar op zijn rug heeft gelegen, om zijn karweitje in de Sixtijnse kapel af te kunnen werken, is homoseksueel! In mijn scriptie over Michelangelo staat heel veel over zijn kwaliteiten, over zijn karakter, over zijn vakmanschap, over zijn werken, maar er staat niets in over zijn seksuele geaardheid. Waarom heeft hij mij, zijn grootste fan, dat nooit laten weten? Ik zou deze grote meester daar nooit anders om bekijken. Mij interesseert het niet of een van mijn meest geliefde kunstenaars andere trucjes uithaalt met zijn speciale kwast dan beeldige taferelen op natte kalk aanbrengen! Zouden er onder jongleurs ook mensen zijn die zich aangetrokken voelen tot personen van hetzelfde geslacht? Jongleren hoort ten slotte ook bij creatieve en artistieke uitspattingen! In mijn vriendenkring zit er ook een homofiel en die valt op omdat die al enige geen harde winden laat als hij drank op heeft. Als hij trouwens geen drank op heeft dan doet ie dat ook niet. Aan de andere kant doet die sympathieke, welopgevoede, kerel, absoluut niet aan jongleren. In ieder geval niet als ik in de buurt ben! Hij vindt jongleren meer iets voor meisjes!

Aan sommige jongleurs, of andere circusartiesten, meen ik het wel te zien dat ze eerder homoseksueel zijn, of toch dat er ook bij hun twijfels zijn. En dat heeft niets met de manier van bukken te maken wat trouwens in het circus of andere optredens, zelden of nooit gebeurt! Die kunstenmakers in het circus hebben altijd van die bloedschone assistentes bij die voor hun bukken maar het doet ze blijkbaar weinig. Een kenner ziet dat en als ze van die strakke janettenpakjes dragen dan ziet zelfs een leek dat die gespierde gasten vrij koel blijven bij zoveel blinkende vrouwenlijven. Daar moet je bij de jongens van mijn vriendenkring niet mee aankomen! De meeste van die vriendenkring zouden alles laten vallen als er vrouwvolk in de buurt is. Goeie jongens, daar niet van, maar ze durven wel eens een harde wind te laten als ze drank op hebben. Er zijn er ook bij die een wind laten zonder dat er drank bij komt kijken. Het gros van die onopgevoede gasten, zonder manieren, vindt aan jongleren geen bal aan en zouden liever in plaats van een hoge of lage cascade gooien achter de vrouwen aanlopen.

Afbeeldingsresultaat voor jongleerdoekjesHet is dat die jongens uit mijn vriendenkring dit niet lezen anders zou ik nooit schrijven dat ik wel eens iets met een jongleerdoekje doe! Nu moet ik wel eerlijk bekennen dat ik me bij een workshop, waarbij met jongleerdoekjes wordt gejongleerd, een beetje ongemakkelijk voel. Liever zou ik dan een workshop aan homoseksuele kunstenaars geven dan aan een bende ruige motorrijders met meer littekens van messteken dan dat ik ballen in de lucht kan houden. Ruige motorrijders interesseren zich niet om de kleur van jongleerdoekje, die pakken er een paar en met wat geluk snuiten ze er net hun neus niet mee. Daar kom je bij een beetje homoseksuele jongleur niet mee weg! Die kiezen de juiste kleur! En nu we het toch over personen hebben die niet bang zijn om een wind te laten wanneer ze drank binnen hebben, ‘k heb ooit al een groepje mensen gehad bij een workshop waarvan er minimaal één deelnemer elke keer een harde wind laat wanneer die mens moet bukken om de ballen op te rapen, terwijl er van drank dan nog geen sprake is. Op het eerste zicht zijn het allemaal hele beleefde mensen en ik voel me goed genoeg op mijn gemak om de jongleerdoekjes boven de tafel te halen. Maar zelfs die vrij langzaam vallende doekjes laat ie op de grond terechtkomen en hij heeft er nog lol in ook! De man in kwestie die zoveel moet bukken, met alle gevolgen van dien, is al van een gevorderde leeftijd maar gelukkig zijn de andere jongleurs die rond hem staan te jongleren dat ook.

Geplaatst in Louis Jongleerblog en getagd met , .