In de grond zijn ze niet slecht

Na dertig minuten ballen omhoog gooien en ballen laten vallen op mijn grasveldje komen de wormen naar boven om te kijken wat er aan de hand is.

Het jongleren ‘en plein air’ heeft zo zijn voordelen. Ik gooi er toch eens een wat ingewikkeld zinnetje in, want ons moe vond dat zo bijzonder. En plein air, in de buitenlucht, is eigenlijk een term uit de schilderkunst maar jongleren is ten slotte ook een vorm van een kunstje. Buiten jongleren is leuker dan binnen. Het plafond is veel hoger en bij een hoge cascade kan je en passant de vogels en de vliegtuigen hoog in de lucht bekijken.

De mensjes in het toestel hebben natuurlijk geen oog voor de boerenkleinzoon die beneden met zijn beide benen op de grond onhandig staat te klungelen. Wat voor lui zitten er dit keer weer in het toestel? Mensen die ergens naar toe gaan en mensen die ergens vandaan komen! En allemaal in hetzelfde vliegtuig. Misschien zitten ze wel naast elkaar met de neuzen in dezelfde richting! Het moet toch niet gekker worden!

Heel veel jongetjes willen later piloot worden, of brandweerman maar ik wil dat niet als klein manneke. Natuurlijk weet ik dan niet wat het is om als professionele jongleur in het ‘Circus du soleil’ te werken anders had ik het wel geweten! Mocht ik het nu nog eens overdoen dan ging ik liever voor circusartiest dan voor gynaecoloog hoewel het doktertje spelen me goed af gaat, dan. Bovendien heb ik een geweldig slecht leesbaar handschrift dus ik zou een perfecte arts kunnen zijn. Een arts zonder grenzen.

Als de wormen, eenmaal boven de grond, zien dat het hier maar om een tweederangs jongleurke gaat die wel heel veel ballen laat vallen, dan gaan ze rap weer terug de aarde in. Wormen zijn zo van die levende wezens die nooit of te nimmer zullen kunnen jongleren al evolueren ze nog zo lang. Wormen kunnen vrij weinig, denk ik wel eens. Wormen gaan nooit op reis met een vliegtuig, wormen kunnen nooit dokter worden, wormen hebben weinig vrienden maar wormen hebben wel heel veel vijanden. Vogels, vissers, egels. En mollen.

Afbeeldingsresultaat voor molletjeIn mijn gazon zitten veel wormen maar er zijn maar heel weinig mollen en dat heeft onder andere te maken met mijn activiteiten op het grasveld. Sinds ik op mijn gazonnetje met ballen smijt is het aantal mollen drastisch teruggelopen. Hopla, nog een voordeel van jongleren! Hebt u last van mollen dan kan ik u daarbij helpen! Tegen een minimaal bedrag kom ik bij u de mollen verjagen door elke dag wat op uw grasveldje te jongleren. Uiteraard mag u dat zelf ook doen. Jongleren is de beste manier om van uw mollen af te komen. En als er dan toch nog eens een hardleerse mol niet wil horen dan vangen we die bandiet en begraven hem levend! Dat zal hem leren!

Geplaatst in Louis Jongleerblog en getagd met .