Door jongleren en regen doorweekt

Het regent en ik ben doorweekt! En dan heb ik nog niet eens in de regen met ballen gegooid! Zo meteen, subiet, ga ik dat wél doen. Zalig is dat om te jongleren in de regen. Er valt behoorlijk wat water uit de lucht maar het meeste valt er toch naast. Bij de hoge patronen, waarbij ik naar boven moet kijken,  krijg ik af en toe een druppel in mijn oog. De ballen worden nat en glibberig. Ze glijden af en toe zomaar uit mijn handen. Tijdens het jongleren in de regen kan ik nog beter nadenken dan bij het jongleren zonder regen. Wat zal mijn openingszin zijn tegen die vrouwelijke jongleur met het bijzondere trucje? Zal ik haar wat vragen over het weer? Wanneer doet ze het weer? Dat bijzondere kunstje. Dat het nu rap zal gaan regenen?

Zou die vrouwelijke jongleur dat bijzondere kunstje ook kunnen laten zien terwijl het regent? Ik bedenk me net dat het wel eens een kunstje zou kunnen zijn waarbij ze knielt. Zodat het iets langer duurt voordat ze weet dat het is beginnen te regenen. Het duurt iets langer voordat ze de regendruppels voelt. Als het bijzondere kunstje er een is waarbij ze maar één hand gebruikt dan kan ze desnoods met de vrije hand een paraplu vasthouden. Er zijn namelijk bijzondere trucjes met één hand, zoals het befaamde zogenaamde ‘two in one hand!’ Als het niet om dat beruchte trucje gaat en als ze het trucje laat zien terwijl ze niet  ver van mij is verwijderd dan wil ik dat regenscherm wel vasthouden, eventueel zelfs met twee handen.

Een hoge cascade, terwijl je knielt, is vaak maar even hoog als een gewone middelmatige cascade terwijl je rechtop staat. Als je jongleert terwijl je staat weet je eerder wanneer het is gestopt met regenen, maar dat is tijdens het jongleren niet belangrijk. Als je knielend jongleert kan je hogere cascades gooien en kan je ook hoger kijken dan wanneer je gewoon maar staat te staan. Als je al knielend jongleert én ook nog eens een bijzonder kunstje laat zien, dan maakt het allemaal niet uit hoe hoog of hoe laag het spel uit de lucht komt vallen.

Ik heb al meegemaakt dat het tijdens het jongleren stopt met regenen en dat heb ik dan nog niet eens direct door. Het gras is nog nat en het duurt even voordat het gras weer droog is. Ik heb al meegemaakt dat het gras tijdens het jongleren droog wordt. Dat zijn dan van die dagen waarbij de tijd stil lijkt te staan en waarbij ik de volgende last heb van mijn rug en mijn schouders.

Ik heb al meegemaakt dat het tijdens het jongleren begint te regenen, gelukkig heb ik dan de hoge sessies al achter de rug en kan me beperken tot het lagere werk. Het gemakkelijke werk waarbij minder ballen in het natte gras vallen.

Jongleren doorweekt me en dan moet ik nog niet eens buiten in de regen staan. Bijzondere kunstjes doorweken me en dan moet ik ze nog niet eens zelf jongleren. Ik vraag me af of die vrouwelijke jongleur mij een keer dat bijzondere kunstje wil leren. Misschien wil ze het me wel laten zien. Het mag op die dag regenen en het gras mag nat zijn. Zou ik haar mogen tutoyeren? Waarschijnlijk wel, op voorwaarde dat het gras niet te nat is.

Geplaatst in Louis Jongleerblog en getagd met , , .