Jongleren op de Kalmthoutse Heide

Mijn ballen zijn een symbool voor mijn geloof in persoonlijke vrijheid en het is niet anders met mijn jongleerballen! Het is niet dat andere gebeurtenissen in de wereld niet belangrijk zijn maar ik kan er toch ook niets aan doen dat ik me veel beter voel wanneer ik die ballen eens ferm in mijn handen vast neem! En zo is het ook gesteld met die dekselse jongleerballen van mij. Dat beslissen dat jij, of in mijn geval, ik, de ballen in de lucht smijt in een of ander grappig patroon, wanneer en hoe ik het wil! De enorme vrijheid om te kiezen voor een hele hoge of een hele lage bal! Of een bal iets hoger dan de andere, of andersom. Alles kan, of bijna alles kan. Diegene die jongleert maakt zelf uit wat er met de bal gebeurt. Bij het jongleren voel je jezelf een beetje koning! Enne, ‘k doe er ten slotte niemand kwaad mee! Ik let op voor laag overvliegende zwaluwen en koolmezen. Zelfs bij het laten vallen van ballen kijk ik uit of er niets onderdoor loopt dat hinder zou kunnen ondervinden van mijn ballen.

Ik had u toch al eens verteld over dat denken tijdens een intensief stukje jongleren. Dat is me toch iets vreemds. Ik denk achteraf dat ik tijdens het gooien en vangen aan niets denk maar waarom heb ik dan toch het gevoel dat ik achteraf op een of ander idee ben gekomen dat ik nog niet had voordat ik begon met het jongleren? Ik vraag me af of er al hele belangrijke ideeën zijn ontstaan of belangrijke beslissingen zijn genomen tijdens het jongleren? Wat als de grote wereldleiders nu eens zouden beginnen met jongleren? Ik zou ze dan desnoods uitnodigen op de Kalmthoutse heide voor een intensieve sessie jongleren! Trump, Kim Yong Un, Macron, May, Poetin, Merkel en de rest van de bonzen. Ik zou beginnen met een kopje koffie met iets erbij in taverne ‘De Heihoeve.’ Dan gaan we de hei op en al lopende wijs moeten ze één balletje naar elkaar toesmijten. Ziet u ze al wandelen en bukken? Trump kan volgens mij al een beetje jongleren met drie.

Wie u wie ik ook zou uitnodigen voor de hei jongleersessie met al die giganten van de aarde? Johan Norberg. Johan komt uit Zweden en die weet heel veel te vertellen over zaken als economie, ecologie, milieu en hoe de wereld er op dit moment aan toe is. Ik mocht een aantal weken geleden bij een congres van Johan aanwezig zijn en hij heeft mijn ogen wel een beetje geopend. Als Johan net zo goed zou kunnen jongleren als mensen overtuigen dat het helemaal niet zo slecht gaat met onze aarde dan kan heel dat koninklijk gezelschap, inclusief mezelf aan zijn gooi en smijtkunstjes nog een puntje zuigen. Volgens mij jongleert Johan want hij heeft echt hele goed invallen. Grote ideeën, belangrijke uitvindingen, ze worden bedacht door mensen die niet stoppen wanneer ze de naald in de hooiberg hebben gevonden. Die mensen gaan door met zoeken want wie weet, ligt er nog wel een naald in de hooiberg! Of iets dat nog beter en handiger is!

Geplaatst in Louis Jongleerblog en getagd met , .