Jongleren tegen de hitte

Tegen mijn collega’s, die over het warme weer liggen te klagen, vertel ik dat het helemaal niet warm is. Het is een prima temperatuurtje en dat voel ik zo door het jongleren! Ja ja, beste lezer, ik maak wat klaar af en toe! Of mensen het nu willen horen of niet, ik heb het altijd maar over de voordelen van het jongleren! Het is erg goed voor de hersenen! Door het jongleren krijg je je zelfs een betere controle over je brein. Zo kan ik mijn getrainde hersenhelften laten regelen dat ik het niet warm heb. Door mijn wetenschappelijke geouwehoer kan ik dus nooit eens lekker zeuren op het werk over die afschuwelijke hitte! Daarom doe ik dat hier maar, tegen u, beste lezer. Het liefst zou ik op die warme klotedagen heel de dag willen jongleren in een koelcel met ijsblokjes of nog beter, met Calipo’s, de Rolls Royce onder de waterijsjes. Ik zou desnoods met alles willen jongleren, als het maar eerst een paar uur in het vriesvak heeft gelegen. Geef mij drie pakken bevroren spinazie en ik smijt er een Mills mess mee! Het is dat mijn Circus pirouettes, de Rolls Royce onder de jongleerkegels niet in het vriesvak passen! Mijn ballen passen er wel in maar dan gaat mijn vrouw weer zeuren en val ik door de mand. Dan weet zij dat ik ook last heb van de warmte. En ik kan mijn lichaamstemperatuur toch zo goed regelen via mijn ‘getrainde’ hersenhelften?

Afbeeldingsresultaat voor silx stageballsIn afwachting van mijn nieuwe jongleerballen, de Sil x stageballs, de Rolls Royce onder de jongleerballen, kloot ik maar wat an met de oude bolletjes. Soms heb ik nood aan een ander formaat met een ander kleurtje. De dagen van wachten en volgen van het pakketje is spannend. Hoe zalig is het om andere ballen met een fris kleurtje in de hand te nemen! De eerste worpen, de eerste cascade, de eerste lage bal, de eerste hoge bal, de eerste superhoge bal, de eerste keer oprapen van de grond! Ik ben altijd al een beetje bang dat het moment komt dat ik ook weer die nieuwe overgooiers beu ben en weer verlang naar die goede oude kleine balletjes van vroeger met die rare kleur! Dat is zo met ballen, met kegels, ringen, met schoenen en met staafmixers. Zelfs op de meest frisse kleurige Calipo’s ben ik een keer uitgekeken! Met ijskoude strak bevroren Calipo’s kan je trouwens bijzondere patronen smijten. Maar dat kan je met bananen, komkommers en staafmixers ook! Neem nu de ‘ Tarzan’, de Rolls Royce onder de staafmixers. Daar kan je zelfs hele mooie kunstjes mee uithalen op voorwaarde dat u geen probleem hebt met de condensatie! Ze zijn te krijgen in de meest exotische kleuren en ze geven nog licht ook. Dat is handig bij het jongleren in het donker. Het is hetzelfde als jongleren met kegels maar dan anders. Het bedrijf dat de staafmixers levert, verkoopt verder weinig attributen waar je mee kan jongleren of u moet die spullen een paar uur in het vriesvak leggen. En dan nog.

Geplaatst in Louis Jongleerblog en getagd met , .