Jongleren tussen de soep en de patatten

Gelukkig heb ik het jongleren nog! Gelukkig heb ik mijn ballen nog. Als het een en ander tegen zit dan zijn het die ronde troostbolletjes die een verloren dag toch nog wat goed kunnen maken. Ik weet het, het klinkt belachelijk maar je zal er maar profijt van hebben. En dan te bedenken dat ik het jongleren soms zie als wat opvulling tussen de bedrijven door. Om de tijd op te vullen tussen de soep en de patatten.
Wat was ik blij dat ik na een teleurstellende zondag met mijn hondjes naar het hondenbos kon rijden om daar wat te jongleren. Gewoon wat eenvoudige trucjes gooien en zeker geen nieuwe zever ophangen waarbij ballen op de grond kunnen vallen. Vreemde honden weten niet hoe belangrijk die ballen voor me zijn. Heb ik het nu al eens geschreven hoe belangrijk het jongleren voor me is om bepaalde gebeurtenissen te relativeren? Gewoon een simpele cascade met drie en de wereld ziet er helemaal anders uit.

Een goede jongleersessie maakt het verschil
Op bepaalde plaatsen kan ik beter jongleren en het lijkt soms alsof de grond op de ene plaats lager ligt. Op een lage bodem moet je dieper bukken op ballen op te rapen. De hoogte van de grond en de achtergrond is belangrijk voor me bij het jongleren. En natuurlijk de gebeurtenissen die zijn voorafgegaan. Als ik een goede zondag achter de rug heb dan is het jongleren niet zo belangrijk op dat moment. Als ik een rotdag heb gehad kan een goede jongleersessie het verschil maken. Gebeurtenissen voor het jongleren en gebeurtenissen die na het jongleren misschien gaan gebeuren, die zijn belangrijk. Als ik weet dat er na het jongleren slechts een kopje koffie met een droog koekje op het programma staat dan wordt het jongleren ineens veel belangrijker dan dat ik weet dat er een pot gekookte mosselen met friet op tafel staat te dampen.

Visite opkrassen
Ik ga eerlijk zijn. Ik zou willen dat alle mensen aan de slag gaan met jongleren maar ik hoop dat ze het jongleren wel gaan relativeren en niet gaan gebruiken om te relativeren zoals ik dat doe. U begrijpt dat er dan op dat jongleren heel veel druk komt te staan. Stel u eens voor dat u wakker wordt met diarree. Of erger, door de diarree. Het bezoek van de schoonfamilie trekt op geen kloten en u bent blij dat ze opkrassen. Als het bezoek is vertrokken kan u in de tuin even lekker gaan jongleren. Mosselen staan er niet op het menu maar misschien staat er straks toch iets voor uw neus dat u doet denken aan mosselen! De geur alleen al zorgt voor water in de mond. Hoe belangrijk is het jongleren? Jongleren om de tijd te overbruggen tussen de soep en de patatten? Jongleren om een mislukte zondagmiddag toch wat goed te maken? Jongleren om alvast een beetje te denken aan iets leuks? Friet met mosselen, een lekker sausje. In bad met een sigaar en een goed boek. En dan kan het boek er desnoods nog af.

 

Individuele jongleerles

Wilt u ook zo’n plezier in jongleren krijgen dat het uw hele dag kan goed maken? Volg eens een jongleertraining. Dat kan in groepsverband, maar ook individueel, in je eigen huiskamer, klik hier voor meer informatie.

 

Geplaatst in Louis Jongleerblog en getagd met , .