Een lage cascade in het hoge gras

Er zijn dus nog steeds mensen die vreemd kijken als je aan het jongleren bent! Buiten de mensen die van nature en door aanleg vreemd kijken en altijd raar kijken, is dat toch ongelofelijk! Ok, jongleren is wat anders dan anders maar jongleren is toch veel minder abnormaal dan kersepitspuwen, en het smijten met gedroogde koeievlaaien en dwergen? De kersepitten, de gedroogde koeievlaaien en de dwergen moeten bij die tak van behendigheidsspelen niet in de lucht gehouden worden zoals bij het jongleren maar moeten zo ver mogelijk worden weggesmeten. Wij hebben ook dwergen in ons dorp maar geen haar op mijn hoofd dat er aan denkt om zo’n kleine mens weg te zwieren. Het is toevallig een familie van drie personen maar mij zal je niet bij hun aan de deur zien staan om te vragen of ik eens een cascade met het gezin mag jongleren. Om over een hoge shower maar te zwijgen!

Wij, als jongleurs, of toekomstig jongleur behoren tot een select groepje maar jonglerende dwergen behoren echt tot het allerkleinste groepje mensen die met balletjes en dergelijke aan de gang gaan. Jonglerende dwergen gooien al rap een hoge cascade en als ze een bal laten vallen dan moeten ze een stuk minder diep bukken.

Ik heb ooit een wedstrijd petanque tegen een team van dwergen gespeeld en wij, mijn medespelers en ik, waren behoorlijk onder de indruk. De allereerste keer dat ik een dwerg zie kan ik bijna niet geloven dat het hier eigenlijk om een gewone mens gaat, een mens van vlees en bloed. Alleen is de afstand van top tot teen een stuk minder. Maar we zijn zo van onze melk dat we de wedstrijd verliezen van het kleinste team van Vlaanderen. Na de wedstrijd drinken we gezellig een biertje en bij het afscheid schudden we elkaar de hand.

Op een of andere manier denk ik bij dwergen aan het circus. Is het niet zo dat ze vroeger in het circus dwergen met een kanon wegschoten? Zouden er wel dwergen zijn die jongleren? Zijn er dwergen die kersepitten spuwen of met gedroogde koeievlaaien gooien? Ik heb mijn jongleerballen altijd bij. Kersepitspuwers hebben altijd kersepitten op zak om tijdens het wandelen met de hond wat te kunnen oefenen in het verspuwen van kersepitten. Het lijkt me vrij onhandig voor gedroogde koeievlaaiwerpers om altijd een paar gedroogde koeievlaaien op zak te hebben, om over de werpers van dwergen maar te zwijgen. Of die dwerg moet dan een stukje meewandelen en bij een mooi grasveldje wordt de dwerg de lucht in gesmeten om veilig te landen in het malse gras. De dwerg moet even blijven liggen zodat de dwergwerper de afstand kan afstappen om te zien of hij vorderingen maakt. Ik ben tegen het afschieten van dwergen met een kanon, en het werpen van dwergen vind ik er ook ferm over.

Beter zou zijn dat die dwergen zelf iets omhoog smijten en dan het liefst in een of ander grappig patroon. Als dwergen in het gras willen jongleren dan is dat gras best heel kort gemaaid. Als het gras nog gemaaid moet worden is het aan te raden om eerst het grasveldje goed te controleren of er niet al een ongeduldige dwerg een lage cascade aan het jongleren is.

Geplaatst in Louis Jongleerblog en getagd met , .