Louis Pals gaat jongleren en erover schrijven

Gera en Louis leren elkaar kennen dankzij hun gezamenlijke voorliefde voor jongleren en het geven van lessen in de jongleerkunst. Naast de liefde voor jongleren hebben de twee nog iets gemeen: de voorliefde voor schrijven. Al heel snel komt Louis op het idee om op deze website korte verhalen te zetten over jongleren.  Humoristisch, inspirerend, uitnodigend om ook te gaan jongleren. Wie is Louis Pals?

Louis: “Jongleren is goed, heel goed zelfs. Voor kinderen met leerproblemen en/of concentratieproblemen en is het heel erg goed voor kinderen die gewoon geen problemen hebben. Eigenlijk is het voor alle kinderen goed! En dan bedoel ik ook echt alle kinderen. Kleine kinderen, grote kinderen, oude kinderen en hele oude kinderen. Het is gewoon goed en het is nog leuk en bijzonder ook. Dat moment dat het lukt is zo speciaal! Stel u nu eens voor dat jongleren op alle scholen gewoon in het basispakket zit. Rekenen, lezen en jongleren.
Het nadeel daarvan is dat ik over een paar jaar niet meer moet opdraven om mensen in zorginstellingen en bedrijven te leren jongleren met mijn speciale manier van leren jongleren. Maar dat neem ik er graag bij! Want dan kan iedereen op een bepaald moment jongleren. Iedereen wordt wat slimmer, iedereen voelt die bijzondere ‘leermomentjes’ al op jongere leeftijd. Maar tot die tijd zijn er nog heel veel groot geworden kinderen die nog niet kunnen jongleren en waar het jongleren ook heel erg goed voor zou zijn.

Oudere kinderen
En dan zijn er nog de oude kinderen die weer met andere problemen te maken hebben. Dementie, Alzheimer, verveling. Oudere kinderen die geen uitdaging meer hebben, die geen of te weinig beweging hebben. Die geen écht doel meer hebben om uit bed te komen. Stelt u voor dat alle oudere kinderen in Nederland allemaal aan het jongleren slaan! Dat die elke dag even er tussenuit kunnen gaan en de uitdaging aan gaan. Even de ‘gewone’ grijze dag doorbreken. Hebt u wel eens een ouder kind gezien die na heel veel jaar weer eens een glimlach op het gezicht had! Hoe lang is het geleden dat u bent uitgedaagd om eens iets te proberen waarbij u zich weer een jonger kind voelt. Waardoor u weer zo blij bent als een kind! Het is een bijzonder moment om in een keer te beseffen dat u kunt jongleren. En als er dan toch een speciale manier voor is om het heel erg snel en tof te leren dan zou je kunnen overwegen om het eens te proberen. Een uitdaging voor een uitdaging!

Zakendoen met ballen, een ontzettend leuke manier om een teambuilding vergadering af te wisselen. Leer jongleren en word straks net zo euforisch als Louis Pals. In een uur tijd kan het grootste deel van uw personeel jongleren met 3 ballen, een manier om slimmer te worden, een beter oplossend vermogen te krijgen, kortom, kijk eens op onze speciale pagina Zakendoen met Ballen voor meer informatie. Met een training die volledig is samengesteld om jouw  brein klaar te maken voor deze moeilijke oefeningen. Breinmanipulatie voor objectmanipulatie. Vanaf 20 euro pp, vanaf 400 euro. 

Geplaatst in Louis Jongleerblog.