Zo’n typische jongleerdag

Zijn er nog mensen die gisteren na elf uur in de avond nog buiten hebben gejongleerd? De duisternis maakt het allemaal nog iets moeilijker. Op dat moment brandt er meer licht in de slaapkamers dan in andere ruimtes van de huizen en zelfs die lichtjes worden een voor een gedoofd.

Afbeeldingsresultaat voor juggle in the darkDan is het deze ochtend wel even een ander paar mouwen. Het is wennen voor een jongleur om slechts te moeten bukken voor een hondendrol op te ruimen. Ja ja, beste lezer, het leven van een tweederangs jongleurke gaat niet altijd over rozen. Zo heb ik vanochtend ook al de trap schoongemaakt met een handvegertje. Dat het opruimen van de grond beter zou gaan omdat ik jongleer is nog niet echt duidelijk maar slechter gaat het zeker ook niet. Na het bukken om drollen en ander rotzooi op te rapen is het wel extra fijn om een half uurtje gewoon propere balletjes van de grond op te pakken. Jongleerballetjes zijn meestal voorzien van een feestelijk kleurtje, wanneer zouden er balletjes op de markt komen die ook nog eens lekker ruiken? Het moet zalig zijn om met de zogenaamde lavendelballetjes een hoge of lage cascade te gooien. Ook al is er een trucje bij dat ik in een balletje bijt, het is wellicht te veel gevraagd om jongleerballetjes met een smaakje op de markt te brengen!

Gisteren was het zo’n typische jongleerdag. In plaats van tussen de dagdagelijkse bezigheden wat te jongleren is het dan op zo’n dag juist andersom. Tussen het jongleren door doe ik af en toe wat minder plezante werkzaamheden. Er is meer te doen dan een drol opruimen of het hondenhaar van de trap te verwijderen. De afwasmachine lijkt een groot roofdier dat honger heeft zoals zijn bek openstaat. Ik kan niet anders dan er wat vuile kommen en borden in te smijten. Gelukkig is er net niet genoeg vuil spul om de machine te vullen en aan te zetten dus dan kan ik rap naar buiten voor de rode draad van de dag. Wat als er nu meer mensen zouden zijn die zo’n typische jongleerdag in zouden lassen?

Er zouden in ieder geval minder auto’s op de wegen rijden dus veel minder uitlaatgassen. Er zouden minder ongelukken gebeuren op de weg en dat is maar goed ook want er zijn minder hulpdiensten om te komen helpen. Politieagenten en ambulancepersoneel willen ook wel eens zo’n dagje lekker ballen! In de winkels is het rustig en aan de kassa kan u zo doorlopen. Dat is mooi meegenomen want er is maar weinig personeel om de klanten bij te staan. Albert Heyn weet wat goed is voor zijn medewerkers dus die staan lekker in de tuin met appels en peren, die over de datum zijn,  ingewikkelde patronen te smijten.

Persoonlijk sta ik het liefst bij mij in de tuin onder de rode beuk maar onder een andere soort boom gaat het ook prima. Het is tijdens die warme dagen wel belangrijk om niet te lang in de blekke zon te staan jongleren. U weet dat de hersenen heel belangrijk zijn bij het jongleren en als die kwabben eenmaal oververhit raken dan kan u de halve shower wel vergeten. En dan heb ik het nog niet eens over de hele shower!

Iedereen op de wereld zou af en toe eens zo’n typische jongleerdag moeten inlassen. Minder ongelukken, minder doden en gewonden. In oorlogsgebieden wordt er veel minder geschoten en het enige waar er daar dan voor moet worden gebukt zijn de gevallen jongleerballetjes bij een mislukte worp. Op zo’n typische jongleerdag telt de avondklok niet en er mag gegooid worden totdat je geen pap meer kan zeggen of totdat je geen hand meer voor ogen ziet. En dan nog! Op zo’n typische jongleerdag gaat de lamp in de slaapkamer pas later branden of helemaal niet meer.

Geplaatst in Louis Jongleerblog en getagd met , .